keskiviikko 28. tammikuuta 2015

TEDx Turku

Piirroksia professori Sabrina Maniscalcon Ted Talkiin.

Osallistuin joulukuussa TEDx Turku -tapahtumaan. Oli hauska päästä kerrankin seuraamaan maineikkaita Ted talkeja livenä paikan päällä, yleensä kun niitä on tilaisuus katsoa vain ruudulta.
Osallistuin tapahtumaan kahdella tavalla. Ensinnäkin piirsin kuvia Turun yliopiston teoreettisen fysiikan professori Sabrina Maniscalcon puheenvuoroon.


Piirrokset oli suunniteltu osumaan sanatarkasti yhteen puheen käsikirjoituksen kanssa, niin että niistä tuli jonkinlainen sarjakuvan ja animaation keinoja yhdistelevä luentovisualisointi.
Professori Maniscalcon TED talk, samoin kuin tapahtuman muutkin puheenvuorot, on katsottavissa YouTubessa.


Luentovisualisointi USA:n suurlähettiläs Bruce Oreckin TED talkiin.

Luentovisualisointi Jussi Venäläisen TED talkiin.

Etukäteen valmisteltujen kuvien lisäksi olin paikan päällä myös tekemässä live-piirroksia. Tämä tapahtumavisualisointi dokumentoitiin tapahtuman kuluessa Twitteriin. Pääsin myös itse haastateltavaksi tapahtuman nettilähetykseen. (Kolmen minuutin pätkä alkaen kohdasta 31:40).

Kuva: Joonas Salo
Taiteilija puhuu käsillään. Johanna Molin haastattelee.

Puhujina tapahtumassa olivat mm. USA:n väistyvä suurlähettiläs, bisneskonsultiksi siirtyvä Bruce Oreck ja sisu-tutkija Emilia Lahti.
Sykähdyttävänä päätöksenä illalle puhui Pekka Hyysalo. 24-vuotias freestyle-laskija joutui neljä vuotta sitten onnettomuuteen, josta seurauksena oli vakava aivovamma. Vastoin lääkäreiden odotuksia Hyysalo onnistui nousemaan takaisin jaloilleen – ja varovasti jopa suksille – alle vuosi tapahtuneen jälkeen. Hyysalo toimii nyt loukkaantuneiden urheilijoiden puolestapuhujana ja edistää tietoutta päähän kohdistuneista vammoista. TED talkissaan Hyysalo piti ensimmäisen julkisen puheenvuoronsa englanniksi.


Luentovisualisointi Pekka Hyysalon TED talkiin.

* * *

In December, I got a chance to do some drawings for TEDx Turku. I prepared slides for professor Sabrina Maniscalco's TED talk and also did live visualisation throughout the event. These drawings were posted on Twitter and featured on the event's live webcast.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti