keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Apu Lukemisto

Kuvitus Apu Lukemistoon, Jorma Lehtolan artikkeliin Korsnäx, kautta Teutateksen!


Uuteen Apu Lukemisto -lehteen kysyttiin "Asterix-tyyppistä kuvitusta". Piirrostyyliäni katsellessa ei paljon tarvitse arvailla, että Albert Uderzo on minulle aivan keskeisiä esikuvia. Joten olin välittömästi kiinnostunut.


Ensimmäinen lyijykynäluonnos, 10 x 14 cm.


Lehdessä on juttu Korsnäsin kunnasta, ruotsinkielisyyden linnakkeesta Etelä-Pohjanmaan rannikolla. Toimitukselta tuli valmis idea, että kuvitus muistuttaisi Asterix-albumien alun karttasivua: pieni sisukas rannikkokunta pitää sisukkaasti puoliaan suomenkielisen kulttuurin päälle vyörymistä vastaan.


Toinen lyijykynäluonnos, 20 x 24 cm.


Koska idea annettiin valmiina ja tuntui toimivalta, niin tehtäväksi jäi vain sen täydentäminen ja toteuttaminen. Kuvaan yritettiin tunkea mukaan niin paljon paikallisia ilmiöitä, kuin vain tila antoi myöten: pohjalaistalo, aurinkoportti, tuulimylly, tuulivoimala, minkkitarha ja juhannussalko.


Mallikuvia piirroksen eri elementteihin.


Apu Lukemisto on myynnissä Lehtipisteissä yli heinäkuun puolenvälin.
Lehden avustajien luettelo herätti minussa melkoisen hymähdyksen. Siinä lukee: "kuvittajat: Akseli Gallen-Kallela, Sanna Mander, Pertti Pasanen, Kathryn Rathke, Jyrki Vainio". Melkoinen yhdistelmä.
Lehdessä kun on jutut Gallen-Kallelasta, sekä Speden nuorena tekemistä pilakuvista.

*  *  *

An Asterix-inspired illustration done for the new magazine Apu Lukemisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti