tiistai 2. syyskuuta 2014

Helsingin sarjakuvafestivaalit 5.–7.9.2014

Haastattelemassa Veikko "Joonas" Savolaista sarjakuvafestivaaleilla 2011.


Viikonloppuna on tulossa Helsingin sarjakuvafestivaalit. Tällä kertaa olen ollut mukana koostamassa sinne puheohjelmaa yhteistyössä Kuvittajat ry:n kanssa. Olemme järjestäneet oman ohjelmakokonaisuuden Kirjasto 10:iin perjantai-iltapäiväksi, joka toivon mukaan puhuttelisi sekä sarjakuvasta, että kuvituksesta laajemminkin kiinnostuneita.


Tässä tuon kuvituspäivän ohjelma, siis perjantaina 5.9.:

14.00
Lastenkirjakuvittaja Marika Maijala haastattelussa. Maijala on kuvittanut mm. Tuula Kallioniemen Karoliina-sarjaa ja tehnyt Juha Virran kansa kolme Sylvi Kepponen -kirjaa. Maijala sai vuonna 2009 Rudolf Koivu -palkinnon kuvituksistaan Hannu Mäkelän Vauvaunia-kirjaan.

15.00
Kuvittaja–sarjakuvantekijä Jussi Kaakinen haastattelussa. Kaakinen on kuvittanut mm. Timo Parvelan Taro-sarjaa, suuret kuvateokset Suomen lasten historia ja Suomen lasten taidehistoria ja Veijo Meren klassikon Manillaköysi. Kaakisen ja Petri Tolppasen sarjakuvasovitus Risto Isomäen kirjasta Sarasvatin hiekkaa voitti vuoden 2009 Sarjakuva-Finlandian.

16.00
Kuvarunoilija Tiina Pystynen haastattelussa. Pystysen työt ovat rikkoneet luokittelun rajoja yhdistelemällä runoutta, kirjallisuutta, kuvitusta, taidegrafiikkaa ja sarjakuvaa. Pystynen palkittiin vuonna 2010 Puupäähatulla.

17.00 – 18.30
Kuvakerrontapaneeli. Mitä yhteistä ja mitä eroavuuksia on kuvakirjojen ja sarjakuvan kuvakerronnalla? Keskustelemassa sarjakuvantekijä–kuvittaja Christer Nuutinen, mm. Pikku Papu -sarjaa tehnyt lastenkirjakuvittaja Liisa Kallio, sekä mm. Hulda ja Jalmari -sarjaa ja Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu ja Vilttitossu -kirjoja kuvittanut Markus Majaluoma. Keskustelua vetää sarjakuvantekijä–kuvittaja Jyrki Vainio.

18.30 – 20.00
Paneelikeskustelussa ammattina kuva. Millaista on tehdä työtä kuvittajana, kuva-alan ammattilaisena? Keskustelemassa kuvittajat Janne Harju, Satu Kettunen ja Ossi Hiekkala. Keskustelua vetää Jyrki Vainio.

Näiden lisäksi olen festareilla haastattelemassa kahta ulkomaista vierasta lauantaina 6.9.:

Päälava, klo 16.30
Israelin kansainvälisesti tunnetuimpiin sarjakuvataiteilijoihin kuuluva, etenkin sarjakuvaromaanista Exit Wounds tunnettu Rutu Modan.

Päälava, klo 18.00
Amerikkalainen LGBT-sarjakuvan pioneeri, etenkin sarjakuvaromaanista Stuck Rubber Baby tunnettu Howard Cruse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti